ANTIFRIZ

Antifriz je aktivna komponenta u rashladnoj tečnosti vašeg motora.

Upravo je miks antifriza i vode odgovoran za održavanje motora dovoljno hladnim kako bi mogao da radi na optimalnoj temperaturi, kao i za sprječavanje smrzavanja u hladnim mjesecima. Antifriz pomaže rashladnoj tečnosti da distribuira toplotu koju proizvodi automobil na područja u kojima neće nanijeti štetu vozilu i njegovim performansama. Mnogi vozači često zaborave na antifriz u svom automobilu, što zimi može dovesti do velikih poteškoća.

Trajanje antifriza je obično ograničeno na 3 godine ili na svakih 100 000km, pa je važno da provjerite u kakvom je stanju antifriz u vašem automobilu, pogotovo ako je riječ o polovnom vozilu koje ste tek kupili.

Dolivanje antifriza

Najbolje je da napravite potrebnu količinu mješavine destilovane ili demineralizovane vode i antifriza. Ukoliko nemate ni jedno ni drugo, dolijte običnu vodu (česmovaču). Ona neće napraviti nikakav problem, ali se ne preporučuje često korišćenje, iako mnogi antifrizi imaju aditive za borbu protiv stvaranja kamenca.

Ne sipajte čist koncentrat!

Postoje vozači koji vjeruju da će sipanjem koncentrovanog antifriza svom automobilu obezbijediti bolju zaštitu – oni griješe, zato što koncentrat ima višu tačku smrzavanja od rastvora. Na primer, koncentrat može da se zaledi na -10, dok će rastvor ostati u tečnom stanju do -30 stepeni. Najbolje je koncentrat pomiješati sa vodom u odnosu 50:50. Pročitajte uputstvo na pakovanju. Ukoliko napravite suviše blag rastvor, npr. 20:80, postoji mogućnost da dođe do stvaranja leda i na –5 stepeni Celzijusa. Pritom ni zaštita od korozije neće biti na odgovarajućem nivou.

Postoji i uređaj kojim može da se izmjeri tačka mržnjenja rashladne tečnosti. Naravno, ukoliko dolazi do ozbiljnog gubitka rashladne tečnosti, treba što prije potražiti uzrok.

Antifriz treba koristiti i ljeti jer djeluje tako što povećava tačku ključanja rashladne tečnosti koja teče oko motora i kroz hladnjak. Imajući višu tačku ključanja, rashladno sredstvo može raditi na višim temperaturama i pritiscima. Tada će sistem za hlađenje raditi efikasnije kako bi održavao rad motora na optimalnoj temperaturi. Upotreba samo vode u sistemu za hlađenje bi dovelo do proključavanje vode koja bi i isparila. Bez rashladne tečnosti u sistemu, motor bi se pregrijao, što bi na kraju prouzrokovalo često nepovratnu i izuzetno skupu štetu na automobilu.

Kako prepoznati da li postoji problem sa rashladnom tečnošću i sistemom hlađenja motora?
– Mjerač temperature na kontrolnoj tabli biće znatno veći nego obično;
– Lampica upozorenja na kontrolnoj tabli – termometar će se upaliti kako bi vas upozorila na visoke temperature motora;
– Propuštanje i nakupine tečnosti ispod radijatora mogu biti dokaz oštećenih ili propalih zaptivki ili slomljenih cijevi. Takođe bi mogle da ukažu na moguće pukotine i curenje iz samog radijatora.
– Para koja se diže ispod poklopca motora mogla bi biti posljedica pregrijavanja motora, pogrešno pričvršćene kape poklopca hladnjaka ili slomljenog hladnjaka.

Ispiranje i zamjenu antifriza / rashladne tečnosti u automobilu obično je najbolje prepustiti profesionalnom mehaničaru.