MALI SERVIS; zamjena motornog ulja i filtera

Mali servis se smatra redovnim održavanjem vozila. Ono je neophodno da bi se zadržao prvobitni kvalitet vozila u pogledu sigurnosti, udobnosti i performansi. Mali servis obuhvata: zamjenu motornog ulja, filtera ulja, filtera vazduha, filtera klime (kabine) i filtera goriva. Za svako vozilo su predviđena redovna održavanja u određenim vremenskim razmacima ili nakon određenog broja pređenih kilometara, u zavisnosti od tehničkih karakteristika vozila.

Naša preporuka: jednom godišnje ili na pređenih 10 000km.

Zamjena motornog ulja

Mnogi ljudi zanemare zamjenu motornog ulja zato što ne znaju koliko je ono ustvari bitno za životni vijek vozila. Iako je to dio malog servisa koji se mora odrađivati u redovnom roku, takođe je najvažniji jer održava motor u radnom stanju. Motor nije samo najvažnija komponenta vozila nego je i najskuplji za popravku ili zamjenu u slučaju oštećenja, zato bi se trebalo strogo držati predviđenog intervala za pomenuti servis.

Zašto je zamjena ulja potrebna?

Ulje je zaduženo za podmazivanje zato što postoji mnogo djelova koji se neprestano pomjeraju u motoru. Klipovi, vratila i ventili su samo neki od djelova koji se konstantno pomjeraju dok je vozilo upaljeno. Vremenom viskoznost ulja se ruši i ne podmazuje motor kao nekad. Česta zabluda u vezi zamjene ulja je da se ne mora odraditi u slučaju kada se vozilo u pitanju ne upotrebljava često. Iako vozilo sjedi u garaži i dalje je bitno zamijeniti ulje.
Ulje je eksploatacija, neprastano se kontaminira produktima sagorijevanja, i opiljcima čeličnih i aluminijskih djelova, i tako gubi svoju viskoznost i trenje i polako uništava ključne djelove motora (karike, klipove, cilindre, košuljice ležajeva i slično).

Filter ulja

Uz zamjenu motornog ulja obavezno je i zamijeniti i filter ulja. On će da pročišćava ulje od svih nečistoća. Samim tim održava ulje u najbolem stanju što duže vremena i na taj način produžava radni vijek vozila.

Filter goriva

Ovaj filter je zadužen za pročišćavanje goriva od svih prljavština koje mogu da se zateknu u samom gorivu ili u rezervoaru. Njegova funkcija je vrlo bitna za današnja moderna vozila i njihove sisteme goriva sa niskom toleranciom. Nefiltrirano gorivo može da sadrži više vrsta nečistoća koje ako se ne otklone prije nego što stupe u kontakt sa sistemom goriva mogu da dovedu do ubrzanog trošenja i eventualnog otkaza pumpe goriva. Osim toga filter može da poveća performanse vozila jer što manje nečistoća u gorivu omogućava bolje i potpunije sagorijevanje. Filter nafte bi trebalo da bude  mijenjan u redovnim intervalima, jer ako se ne mijenja redovno može da se začepi i da drastično umanji protok goriva i samim tim otežava rad sistema i smanjuje performance čitavog vozila.

Filter vazduha

Ovaj filter možda nije prva stvar na koju čovjek pomisli kada razmišlja o motoru, ali igra bitnu ulogu u održavanju vozila. Sva vozila sa unutrašnjim sagorijevanjem zahtijevaju konstantno snadbijevanje vazduhom da bi pravilno radila. Ovaj filter će pročistiti vazduh od prašine, prljavštine, i ostalih nečistoća prije nego što dođu do cilindara i ne dovedu do oštećenja.

Filter kabine

Ovaj filter možda nije bitna stavka koja će uticati na rad vašeg motora, ali će održavati vazduh u kabini vozila čistim. On će da filtrira sav vazduh koji izađe iz HVAC sistema da bi spriječio zagađenje; spriječiće prašinu, polen i ostale nečistoće da prođu. Samim tim nije ga potrebno mijenjati što češće kao ostale filtere. On bi se mogao mijenjati u intervalu od 15.000 do 25.000 km.