Reglaža, osnove i pokazatelji

Poravnjanje točkova, poznato kao reglaža, pomaže pneumaticima (gumama) da pravilno odrade svoju dužnost i drastično povećava njihov vijek trajanja. Osim ovoga, poboljšava upravljanje samog vozila i sprečava mogućnost vozila da zanosi u jednom pravcu ili da vibrira neobično na putu.

Šta je to reglaža?

Reglaža se odnosi na podešavanje sistema oslanjanja vozila – sistema koji vozilo povezuje sa svojim točkovima. Ključna stvar poravnanja nije uticanje na same gume ili točkove već poravnavanje i prilagođavanje ugla pod kojim će točak da naliježe na površinu puta.

Kako znati kada je potrebno odraditi reglažu?

Postoji nekoliko načina da odredite da li je vozilu potrebno odraditi reglažu. Ako ste primijetili jedan ili više ovih pokazatelja, trebalo bi se što prije provjeriti poravnanje vašeg vozila.

Neki od ovih pokazatelja su:

  • kada vozilo zanosi u jednu stranu
  • kada se primijeti neravnomjernost  u trošenju guma
  • kada se volan ne nalazi u centru, a vozilo ide pravo
  • kada se osjećaju vibracije vozila ili samog volana

Osim ovih pokazatelja reglažu treba uraditi i u ovim slučajevima:

  • kada se mijenjaju djelovi sistema oslanjanja
  • kada se montiraju nove gume
  • u slučajevima oštećenje trapa
  • kada je uzrok mehanički faktor – udarac u točak, upadanje u rupu i slično

Reglažu trapa je preporučeno odraditi jednom godišnje ili na 10.000 km.

Pri provjeri poravnanja (reglaže) vozila obraća se pažnja na sledeće tri stavke:

1. Nagib

Gledano sa prednje strane vozila, nagib je ugao između točka i normale na horizontalnu ravan. Mjeri se u stepenima. Cilj je da nagib bude na 0 stepeni, odnosno da centralna linija točka bude potpuno normalna na horizontalnu ravan. Ako točkovi naginju na spolja ili na unutra, dolazi do neravnomjernog trošenja gazećeg sloja gume koje se vidi na bokovima. U slučaju različitog nagiba jednog i drugog točka na istoj osovini, vozilo može da vuče u jednu stranu.

2. Raspon

Gledano odozgo, iznad vozila, raspon je ugao koji točkovi zaklapaju sa centaralnom osom vozila. Ako su točkovi zakrenuti jedan prema drugom – ka unutra – raspon je pozitivan. Ako su zakrenuti jedan od drugoga – ka spolja – raspon je negativan. Raspon je najvažnije podešavanje sa aspekta trošenja gume i njegovo nepravilno podešavanje dovodi do rapidnog trošenja gume.

3. Zator

Gledano sa strane vozila, zator je ugao izmedju ose amortizera i normale na horizontalnu ravan. Mjeri se u stepenima. Zator je pozitivan ako je osa amortizera usmjerena prema vozaču, a negativan ako je ona usmjerena od vozača. Zator nema uticaj na trošenje gume, ali ima veliki uticaj na upravljanje. Negativan zator dovodi do zanošenja u stranu, a veliki pozitivni zator može izazvati potrese volana na neravninama. Nejednak zator na točkovima iste osovine dovodi do zanošenja u stranu.